Bloggaaminen

Bloggaaminen

Olemme pyrkineet näillä sivuillamme kertomaan vinkkejä siitä, miten omassa musiikkiharrastuksessa voi päästä alkuun. Seuraava vinkkimme musiikkiharrastuksesi esiintuomiseen liittyy bloggaamiseen ja sosiaalisen median käyttöön. Blogin pitäminen on erinomainen keino tuoda omaan musiikkiharrastukseen aivan uudenlaisia ulottuvuuksia. Blogissa voit esitellä omaa musiikkiasi tai jakaa ajatuksiasi muiden musiikista. Blogissa sana on vapaa ja voit käsitellä rakasta harrastustasi haluamallasi tavalla. Hyvä blogi saa helposti samanhenkisiä lukijoita, mikä auttaa sinua luomaan keskustelua itsellesi rakkaasta aiheesta. Bloggaaminen on mukava harrastus, mutta sitä voi tehdä myös ammattimaisesti – vähintään blogin avulla voi ansaita lisätuloja, jotka voi käyttää vaikkapa omaan musiikkiharrastukseen.

Miten perustaa blogi?

Kun olet päättänyt perustaa blogin, kannattaa selvittää millaisia erilaisia alustoja on tarjolla. WordPress on erityisen suosittu alusta ja se sopii hyvin myös aloittelevalle bloggarille. WordPress tarjoaa runsaasti jopa täysin ilmaisia teemoja, joiden avulla voit luoda itsellesi upean blogin.
Bloggaamisessa on tärkeää tekstin lisäksi myös blogin ulkoasu. Kiinnitä suurta huomiota siis blogisi teeman valintaan. Käytä blogissa ainoastaan laadukkaita kuvia ja muista tarkistaa tekstisi oikeinkirjoitus. Pyri kirjoittamaan ajankohtaisista aiheista siten, että tuot niihin aivan uudenlaisen näkökulman.
Miten uusi blogi sitten saa lukijoita? ”Entä jos kirjoittelen ja päivittelen blogia aivan yksikseni – entä jos juttuni eivät kiinnosta ketään?”, saattaa moni aloitteleva bloggaaja ajatella. Aivan ensimmäiseksi kannattaakin pyrkiä luomaan itselleen tietynlaista bloggaajaverkostoa esimerkiksi kommentoimalla toisten bloggaajien blogeja ahkerasti. Monesti nämä bloggarit tulevat vastavierailulle blogiisi ja saattavatkin tykätä näkemästään ja lukemastaan. Tätä kautta voit saada melko helposti uusia lukijoita ja ainakin tuot blogiasi esiin.
Sosiaalinen media on tehokas keino markkinoida myös blogia! Luo blogillesi ainakin Facebook-sivut, joilla voit jakaa blogisi postauksia sekä muuta aiheeseen liittyvää mielenkiintoista sisältöä. YouTube voi olla erityisen hyvä kanava, jos haluat jakaa musiikkivideoita. Ne voivat olla erityisen hyvä keino tuoda omaa osaamista esiin. Laadi laadukkaita videoita, jotka jäävät katsojan mieleen! Jos olet hyvä ottamaan kuvia, voi Pinterest tai Instagram olla sinulle oivallinen kanava. Myös Twitteriä kannattaa harkita.

Jotta blogisi saisi lukijoita, kannattaa kiinnittää huomiota myös blogin SEO-optimointiin. Opettele ainakin SEO:n alkeet – se ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin moni kuvittelee. Jos blogisi on oikealla tavalla SEO-optimoitu, saavuttaa se paremman hakutuloksen hakukoneissa kuin sellainen sivusto, jonka SEO-optimointi on jätetty hunningolle. Tämä on tärkeää halutessasi saada blogillesi lisää lukijoita. SEO-optimoinnin tukena voidaan käyttää myös blogin kuvia – muista nimetä ne asiaankuuluvalla tavalla, koska ne voivat tukea tekstiäsi SEO-optimoinnissa.

Bloggaaminen vaatii runsaasti työtä

Moni saattaa kuvitella, että bloggaaminen olisi helppoa ja jopa, että blogin kautta voi saada rahaa erittäin helpolla ja mielekkäällä tavalla. Tämä ajatus on kuitenkin väärä. Laadukkaan blogin pitäminen vaatii runsaasti vaivaa ja vie yllättävän paljon aikaa. Bloggaaminen ei ole pelkkää kirjoittamista, vaan se vaatii yleensä myös esimerkiksi kuvaamista ja kuvien muokkaamista – ellet sitten kirjoita täysin kuvatonta blogia. Usein bloggaaminen vaatii myös taustatutkimusta – asioihin perehtymistä ja niiden selvittämistä. Jos julkaiset omia musiikkivideoita, on tekemistä jo huomattavasti enemmän. Blogi ei ole suora tie tähtiin, mutta se voi auttaa sinua kertomaan tarinaasi ja tuomaan sinut yleisön tietoisuuteen. Mieti kuitenkin, mistä blogissa kannattaa kirjoittaa ja millaisia asioita blogissa kannattaa paljastaa. Jos blogin lukijamäärät yhtäkkiä kasvaisivatkin räjähdysmäisesti, olisiko kaikki kertomasi edelleenkin sellaista, mitä voisit kertoa kenelle tahansa ruudun toiselta puolelta löytyvälle lukijalle? Mieti millaisen julkisuuskuvan annat itsestäsi blogisi ja sosiaalisen median kanaviesi kautta.